Materialen

Uw dakkapel kan worden afgewerkt met verschillende soorten materialen. Dit is onder ander afhankelijk van uw smaak en de uitstraling die u wilt geven aan uw dakkapel. Wij maken alleen gebruik van topkwaliteit materialen en bij voorkeur materialen die duurzaam geproduceerd worden zodat het millieu zo min mogelijk belast wordt. Dit garandeert een lange levensduur van de dakkapel zonder dat u zich hier zorgen over hoeft te maken. Hieronder staat een selectie van de materialen die wij gebruiken.

 

 

Keralit
Keralit® is een duurzaam en milieuvriendelijk gevel- en dakrandsysteem, met de uiterlijke kenmerken van hout. De basis is echter opgebouwd uit gerecycled kunststof. Er hoeft geen boom voor gekapt te worden en het gebruik van grondstoffen blijft tot het minimum beperkt.

Ook wat onderhoud betreft is Keralit® een verantwoorde keuze:schilderen is overbodig dus u verbruikt geen verf. En mocht u de panelen ooit willen vervangen, dan zijn de materialen eenvoudig weer opnieuw te recyclen. Duurzamer kan haast niet.

Kerlit® voldoet zowel aan de richtlijnen van het Bouwbesluit als aan de eisen van het Nationaal Pakket Duurzaam Bouwen (DuBo). 
 

Rockwool Rockpanel
Rockwool Rockpanel® gevelbekleding is vervaardigd van onder hoge druk samengeperste, hoogwaardige steenvezels uit de fabrieken van 's werelds grootste steenwolfabrikant Rockwool.

Het plaatmateriaal beschikt over een unieke combinatie van eigenschappen waardoor het buitengewoon geschikt is voor alle toepassingen van aftimmeringen (gevels en detailleringen).

De producten hebben de duurzaamheid van steen en het verwerkingsgemak van hout.

Het plaatmateriaal is dimensiestabiel (geen uitzetting of krimp), duurzaam en zeer onderhoudsvriendelijk.

De gemakkelijke verwerkbaarheid van het plaatmateriaal inspireert tot eigentijdse vormgeving, terwijl het brede kleurenpalet verrassende combinaties mogelijk maakt.

Rockpanel is 100% recyclebaar en vormt ook op termijn geen afvalbelasting voor het milieu.


 

Trespa Meteon
Trespa Meteon is extreem weerbestendig. Zon, regen – ook “zure” regen - en vocht hebben geen invloed op het oppervlak. De UV-bestendigheid en kleurvastheid van het verticaal toegepaste decoratieve oppervlak zijn overeenkomstig de hoogst gemeten klasse 4-5 van de grijsschaal volgens ISO 105 A 02. De decoren blijven daarom meer dan tien jaar nagenoeg onveranderd, zelfs onder de zwaarst mogelijke omstandigheden zoals bijvoorbeeld bij sterke industriële vervuiling.

Grote of snelle temperatuurwisselingen tussen -20°C en +80°C hebben geen effect op de eigenschappen, de stabiliteit of het uiterlijk van het paneel.

Trespa-platen zijn bestand tegen elk milieu waarin ze worden toegepast.

Trespa Meteon panelen verweren niet en worden niet aangetast door vocht, schimmel of houtrot. Op het gladde oppervlak kan vuil nauwelijks hechten. Noch het oppervlak noch de gezaagde randen hoeven te worden geschilderd of op andere wijze te worden voorzien van een beschermlaag. Dankzij deze kenmerken is Trespa Meteon gemakkelijk te reinigen en vraagt het weinig onderhoud.


  WBP Multiplex
Aan de productie van dit hoogwaardige multiplex wordt uiterst veel zorg besteed. Gaps en overlaps komen nagenoeg niet voor. En speciaal geselecteerde okouméfineren worden gebruikt voor zowel de binnenlagen als voor de dekfineren.

WBP Multiplex kent een scala aan buitentoepassingen. Het is terug te vinden in dakkapellen, boeiboorden, dakranden, windveren, luifels, gevelbekledingen, reclameborden, alsmede in de unit- en carrosseriebouw.

 

Red Cedar
De unieke eigenschappen van Red Cedar maken toepassingen mogelijk die zich onderscheiden van andere soorten zachthout. Western Red Cedar is vermaard vanwege de natuurlijk voorkomende resistentie tegen vocht, rot en insectenschade. Het unieke mengsel van natuurlijke eigenschappen maakt het Cedarhout ideaal voor buitengebruik zoals gevelbekleding, omheiningen, vlonders, tuinelementen, deuren en ramen.